Obiective turistice

ÔÖŽ┬áBiserica din Deal,av├ónd hramul "Na┼čterea Maicii Domnului" (8 septembrie - Sf├ónta M─ârie Mic─â), dateaz─â de la ├«nceputul secolului XVII, ortodox─â. Este considerat─â ├«ntre cele mai vechi biserici de lemn din Maramure┼č, fiind ├«nscris─â pe lista patrimoniului mondial al UNESCO. Biserica a fost declarat─â monument prin Legea nr.5/2000 privind aprobarea planului de amenajare a teritoriului na┼úional.
     
ÔÖŽ┬áBiserica din ┼×es - Josani(sau din vale) - "Catedrala din lemn" a Maramure┼čului istoric, greco-calolic─â. A fost ridicat─â ├«n anul 1712 sau 1717. A fost construit─â din lemn, dup─â un plan dreptunghiular cu absid─â poligonal─â ┼či decro┼čat─â. Acoperi┼čul este cu dubl─â poal─â. Are Hramul tot "Na┼čterea Maicii Domnului" - Sf├ónta M─ârie Mic─â celebrat la 8 septembrie.

ÔÖŽ Muzeul satului Ieud.Amenajat ├«ntr-o fost─â gospod─ârie ┼ú─âr─âneasc─â, la baza dealului pe care se afl─â cea mai veche biseric─â de lemn din Maramure┼č, muzeul cuprinde o colec┼úie de obiecte de port popular ┼či unelte specifice acestei zone.
       
ÔÖŽ┬áAteliere tradi┼úionaleAproape ├«n capatul satului, ├«nainte de noua biseric─â de lemn, pe o str─âdu┼ú─â ├«ngust─â peste ap─â se afl─â o gospod─ârie unde poate fi vizitat un complex mecanic ├«nc─â func┼úional cu moar─â, piv─â ┼či v├óltoare.

ÔÖŽ┬áCimitirul evreiesc

Agroturismul este în plină dezvoltare la Ieud, mai multe pensiuni turistice fiind construite în ultimii ani.